joez.hu

Á r u h á z

Telefon hívás gomb
  • @efeltrade
  • @efeltrade
  • @efeltrade
  • @efeltrade
  • @efeltrade
Meliconi logó

Meliconi Smart4 air mouse, billentyűzet és univerzális tanítható távirányító

Egy olyan eszközt keres, ami kiválthatja nappalijában pc-je, smart TV-je egerét, billentyűzetét és összes készüléke távirányítóját?

Van egy jó hírünk! Megtaláltuk a megfelelő eszközt: itt a Meliconi új Smart4 4 az 1-ben univerzális tanítható, internetről frissíthető, távirányítója, HID interfésszel ellátott air mouse és billentyűzet kombója!

Első hallásra sok információnak tűnhet a fenti felsorolás egy ilyen kici és praktikus eszközhöz, de mindjárt végigvesszük melyik funkció mit is takar valójában:

A Meliconi Smart4 gyakorlatilag két eszköz egyesítése, mint ahogy azt a távirányító két oldala is jól mutatja. Az egyik oldalon egy látszólag hagyományos táviráyító, a másikon egy QWERTY billentyűzet kapott helyet.

Vegyük sorra, hogy a távirányító rész mit is tud: képes egyszerre négy készülék vezérlésére, legyen szó DVD-, Blue Ray lejátszóról, TV készülékről, settop boxról, vagy egyébb audio-video eszközről. A távirányító kiemelkedő adatbázisának köszönhetően csaknem minden készüléket támogat egy rövid párosítást követően, amihez csak egy négy számjegyű kód bevitele szükséges. A programozása (párosítása) egyszerű, amely történhet gyártó alapján, direkt kódbevitellel, amit a Meliconi online kódkereső programja segít, vagy akár automata és manuális kereséssel akár a teljes adatbázisból.

Akkor sem kell kétségbe esni, ha nem sikerül a megfelelő kódot megtalálni, ekkor hívhatjuk segítségül a LEARN azaz tanulás funkciót, vagy próbálkozhatunk az internetről frissíteni az adatbázist. Az előbbi LEARN funkció segítségével egyesével meg tudjuk tanítani az eredeti távirányító funkcióit. Ez némi időt és kitartást követel, de vigasztalásul szolgáljon, hogy csak egyszer kell megcsinálni, mert a Meliconi távirányítónk elemcserét követően is megtartja a már beprogramozott információkat. A másik lehetőség, hogy megpróbálkozunk frissíteni Smart4-ünk agyát, amit szintén online, a távirányítóhoz mellékelt audió (igen audio) kábel segítségével tehetünk meg. A fenti dolgokkal kapcsolatban ismét forduljunk a részletes leírással szolgáló használati utasításhoz ami itt letölthető: Meliconi Smart4 használati utasítás. A távirányító tartalmaz másodlagos utasítás készleteket is az olyan speciális, vagy ritkán használt funkciók eléréséhez, amelyek agyári távirányítón megtalálhatóak, de a Meliconi távirányítónk gombkiosztásán nem. A Smart4 MEMO funkciója segítségével utasítások láncolata hozható létre amely hozzá tanítható egy adott gombhoz, majd később azzal elő hívható . Az említett két funkciót viszonylag kevés ember használja, ezért ezek részletezésével nem szeretnék itt untatni senki, szintén megtalálhatóak a használati utasításban.

Tovább vizsgálva a Smart4 távirányító elülső oldalát, megfigyelhatjük, hogy olyan gombokat is találunk rajta, amelyeket más távirányítón nem. Ezek a billyentyűk narancssárga színnel vannak jelölve és a távirányító infra jeladóje helyett RF (rádió frekvenciás) kapcsolattal kommunikál a távirányítóhoz mellékelt USB csatólóav, illetve ezen kersztül a csatlakoztatott TV készülékkel, vagy PC-vel. Az említett gombok segítségével aktiválhatjuk a távirányító egér (AIR MOUSE) funkcióit (jobb-, illetve ball kattintás, illetve néhány olyan funkciót, amit akkor használhatunk, ha PC-hez csatlakoztattuk a távirányítót). AZ AIR MOUSE funkció egy giroszkóp segítségével érzékeli a kezünkben tartott távirányító mozgását, így az egérmutatót a megfelelő irányba tudjuk mozgatni, Smart TV esetén a megfelelő alkalmazásokban, PC esetén pedig a hagyományos egérnél megszokott módon. Az egér funkció a gombnyomással aktiválható, majd inaktivitás esetén kb. 10 mp elteltével automatikusan kikapcsol az elemek kímélése érdekében.

Meliconi Smart4 air mouse, billentyűzet és univerzális tanítható távirányító

A távirányítót megfordítva egy véleményem szerint praktikus méretű (pont átéri egy átlagos ujjhosszal rendelkező ember) QWERTY billentyűzetet találunk, melyet szintén a megfelelő Smart TV alkalmazásokban (böngésző, Facebook, YouTube stb.) használhatunk, ami lényegesen kényelmesebb és gyorsabb, mint a beépített képernyőn megjelenő billentyűzet. PC-hez csatlakoztatva ez a funkció is a hagyományos billentyűzeteknek megfelelően működik. A billentyűzet beviteli nyelvét érdemes "angol (amerikai)"-ra állítani, hogy a megfelelő karakterek a helyükre kerüljenek. Ezt Smart televíziónkon annak menüjében, PC-n pedig a beállítások közö az operációs rendszernek megfelelően tudjuk megtenni. A magyar speciális, ékezetes karaktereket a méretéből adódóan nem tartalmazza, de igazán nincs is rá szükség, hiszen a Google, vagy a YouTube is gond nélkül keres ezek használata nélkül is.

Reméljük termékünk felkeltette érdeklődésüket, ami megvásárolható webáruházunkban a lenti gombra kattintva, majd a Smart4 távirányítót kiválasztva:

Meliconi Smart4 air mouse, billentyűzet és univerzális tanítható távirányító Meliconi Smart4 air mouse, billentyűzet és univerzális tanítható távirányító Meliconi Smart4 air mouse, billentyűzet és univerzális tanítható távirányító